Frantsila Kardemumma eteerinen öljy 10ml

Frantsila Kardemumma eteerinen öljy 10ml
Frantsila Kardemumma eteerinen öljy 10ml
Tuotetta rajoitettu erä.
15,40 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa
Tuotenumero 6416384110251

Frantsilan 100% Kardemumma (Elettaria cardamomum) eteerinen öljy. Kardemumman eteerinen öljy höyrytislataan kuivista ja kypsistä siemenistä.


Kardemumman eteerisessä öljyssä on makean mausteinen ja lämmittävä tuoksu, jossa on metsäisen balsaminen pohjasävy. Miellyttävästi lämmittävä kardemumma tukee ruuansulatusta, voimistaa, avaa hengitystä, lisää syljen eritystä, rentouttaa ja kohottaa mielialaa. Kardemummaöljystä voi olla apua ylirasituksen oireiden ja henkisen väsymyksen lievittämiseen. Kardemummaöljy lisää myös aistikkuutta ja seksuaalista halukkuutta.


Kardemumman mustat aromaattisen makeat siemenet ovat olleet jo pitkään muiden muassa arabien, japanilaisten ja saksalaisten suosiossa. Muinaiset egyptiläiset pureskelivat kardemummansiemeniä valkaistakseen hampaitansa, kreikkalaiset käyttivät sitä hajusteena. Viikingit toivat mausteiden kuningattarena tunnetun kardemumman Konstantinopolista Skandinaviaan, jossa sen suosio pitää edelleen pintansa.

Kardemumma on turvallinen antiseptinen öljy. Epilepsiasta ja sydänvaivoista kärsivien on kuitenkin varottava öljyn liiallista käyttöä.