Mahonkiobsidiaani raakapala 40-50mm

Mahonkiobsidiaani raakapala 40-50mm
Mahonkiobsidiaani raakapala 40-50mm Mahonkiobsidiaani raakapala 40-50mm Mahonkiobsidiaani raakapala 40-50mm Mahonkiobsidiaani raakapala 40-50mm
Tuotetta rajoitettu erä.
4,75 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa
Tuotenumero 1306 01 58

Monenmuotoista, isokokoista ja voimakaskuvioista ihanaa "ilopilleri"-obsidiaania raakapalana! Alkuperämaa Armenia.

Mahonkiobsidiaani on todellinen ilopilleri, 'jalat irti maasta' oleva kivi maanläheisestä ulkonäöstään huolimatta! Sopii erityisen hyvin käytettäväksi keltaisen jaden (tai muiden keltaisten kivien) kanssa. Sen erityispiirteenä on kädentaitajien ja käsityöläisten auttaminen, erityisesti yksityiskohtia vaativien asioiden työstämisessä.

Obsidiaani on laavaa, joka on jähmettynyt niin nopeasti, ettei muodostunut kivilaji ole ehtinyt kivettyä, joten se on laavalasia. Obsidiaani on yleensä tummaa laavaa, mutta sen väri vaihtelee siihen sekoittuneiden mineraalien vuoksi. Rauta ja magnesiumi antavat obsidiaanilaavalle sen yleisimmän tummanvihreästä/ruskeasta mustaan vaihtelevan värin. Hyvin harvat näytteet ovat lähes värittömiä. Joissakin kivissä on pieni säteittäinen kiteistä (kristobaliitti) johtuva laikku tai hiutalekuvio. Kivi voi sisältää myös kaasukuplien tekemiä kuvioita, jotka johtuvat sulan laavan virtaamisesta ennenkuin se jäähtyi. Nämä kuplat muodostavat mielenkiintoisia efektejä kiveen, kuten kullanhohtoa tai sateenkaaren kimallusta.