Obsidiaani 'Gold Sheen' litteä 35-45mm

Obsidiaani 'Gold Sheen' litteä 35-45mm
Obsidiaani 'Gold Sheen' litteä 35-45mm
Tuotetta rajoitettu erä.
8,75 €
Sisältää alv. 24.00 %
Saatavuus Varastossa
Tuotenumero 7800 39 26

Litteän obsidiaanin muoto vaihtelee; tällä hetkellä saatavilla melkein tasaisen pyöreää kiveä (tuotekuvassa alhaalla vasemmalla olevan kiven muotoista).

Obsidiaani on laavaa, joka on jähmettynyt niin nopeasti, ettei muodostunut kivilaji ole ehtinyt kivettyä, joten se on laavalasia. Obsidiaani on yleensä tummaa laavaa, mutta sen väri vaihtelee siihen sekoittuneiden mineraalien vuoksi. Rauta ja magnesium antavat obsidiaanilaavalle sen yleisimmän tummanvihreästä/ruskeasta mustaan vaihtelevan värin. Hyvin harvat näytteet ovat lähes värittömiä. Joissakin kivissä on pieni säteittäinen kiteistä (kristobaliitti) johtuva laikku tai hiutalekuvio. Kivi voi sisältää myös kaasukuplien tekemiä kuvioita, jotka johtuvat sulan laavan virtaamisesta ennenkuin se jäähtyi. Nämä kuplat muodostavat mielenkiintoisia efektejä kiveen, kuten kullanhohtoa tai sateenkaaren kimallusta.


'Gold Sheen' (kultainen kiilto) obsidiaanissa on jännittävää hopeankultaista kimallusta, joka tulee paremmin esille kiveä käännellessä. Gold Sheen obsidiaanien värisävyt vaihtelevat hyvinkin mustanpuhuvasta vaaleamman kimmeltäviin.