Frantsila Bergamotti eteerinen öljy 10ml

Frantsila Bergamotti eteerinen öljy 10ml
Frantsila Bergamotti eteerinen öljy 10ml Frantsila Bergamotti eteerinen öljy 10ml
Tuotetta rajoitettu erä.
15,45 €
Sisältää alv. 24.00 %
Saatavuus Varastossa
Tuotenumero 6416384110138

Bergamotti eteerinen öljy (Citrus aurantium bergamia).


Bergamotti virkistää mielialaa. Sillä voi myös hoitaa rasvaista ja akneihoa. Tuoksulyhdyssä bergamotti on todellinen mielialan kohottaja ja hyvänmielen tuoja sekä stressiä laukaiseva eteerinen öljy. Bergamottia ei tule käyttää iholla ennen auringonpaisteeseen menoa.


Vinkki: Tee itsellesi raikastava Eau de Cologne bergamontin, pelargonin ja piparmintun haihtuvista öljyistä lisäämällä 45 prosenttiseen alkoholiin (100ml) 10 tippaa bergamottia ja 3 tippaa pelargoniaa ja 1 tippa piparminttua. Ravista ja suihkuta huoneilmaan tunnelman kohottajaksi.


Bergamottia viljellään ennen kaikkea hedelmän kuoresta saatavan eteerisen öljyn vuoksi. Tämä pienen päärynänmuotoisen hedelmän kuoresta puristettu öljy on väriltään keltaista tai vihreää, kitkerän makuista ja sitrukselta tuoksuvaa. Öljyä käytetään lähinnä parfyymeihin ja kosmetiikan tuoksuaineena. Se oli yksi 1700-luvulla kehitetyn alkuperäisen Eau de Colognen eli kölninveden ainesosista. Sitä käytetään aromaterapiassa mieltä piristävänä öljynä. Bergamotilla on myös ruuansulatusta edistäviä vaikutuksia.