Nopea toimitus! Pikkupaketti postiluukkuun 5,95€ | Pakettitoimitukset 6,95-7,95€ | Kotiinkuljetus 13,95€ I Nouto myymälästä (Oulu) 0,00€

Ostoskori

Frantsila Bergamotti eteerinen öljy 10ml

15,45 €
sis. 24 % ALV

Bergamotti eteerinen öljy (Citrus aurantium bergamia).


Bergamotti rentouttaa ja hillitsee stressiä, auttaa saavuttamaan tyynen mielentilan ja vahvistaa itsetuntoa. Öljy myös hoitaa ja rauhoittaa kuivaa ja kutiavaa ihoa. Eteerisessä bergamottiöljyssä on raikas, makean sitruksinen tuoksu. Bergamotista voi myös erottaa hennon mausteisen ja balsamisen tuoksuvivahteen. Tuoksulyhdyssä bergamotti on todellinen mielialan kohottaja ja hyvänmielen tuoja sekä stressiä laukaiseva eteerinen öljy.

Bergamottia viljellään ennen kaikkea hedelmän kuoresta saatavan eteerisen öljyn vuoksi. Tämä pienen päärynänmuotoisen hedelmän kuoresta puristettu öljy on väriltään keltaista tai vihreää, kitkerän makuista ja sitrukselta tuoksuvaa. Öljyä käytetään lähinnä parfyymeihin ja kosmetiikan tuoksuaineena. Se oli yksi 1700-luvulla kehitetyn alkuperäisen Eau de Colognen eli kölninveden ainesosista. Sitä käytetään aromaterapiassa mieltä piristävänä öljynä. Bergamotilla on myös ruuansulatusta edistäviä vaikutuksia.


Bergamottia ei tule käyttää iholla ennen auringonpaisteeseen menoa.


Vinkki: Tee itsellesi raikastava Eau de Cologne bergamontin, pelargonin ja piparmintun haihtuvista öljyistä lisäämällä 45 prosenttiseen alkoholiin (100ml) 10 tippaa bergamottia ja 3 tippaa pelargoniaa ja 1 tippa piparminttua. Ravista ja suihkuta huoneilmaan tunnelman kohottajaksi.

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


TUOTENUMERO: 6416384110138