Jim Holt: Miksi maailma on olemassa? – eksistentiaalinen etsivätarina

Jim Holt: Miksi maailma on olemassa? – eksistentiaalinen etsivätarina
Jim Holt: Miksi maailma on olemassa? – eksistentiaalinen etsivätarina
product.remove_when_stockout
15,00 €
32,00 €
Sisältää alv. 10.00 %
Saatavuus Varastossa

Jim Holt ei jätä kiveäkään kääntämättä etsiessään vastausta ikiaikaiseen kosmogoniseen kysymykseen Miksi maailma on olemassa? Mistä kosmos sitä hallitsevine luonnonlakeineen on ilmaantunut? Eikö olisi odotettavampaa, ettei ole olemassa mitään? - Torsti Lehtinen, kirjailija, filosofi.


Ihmiskunnan perimmäinen kysymys, arvoitus olemuksesta itsestään on saanut monia vastauksia halki aikojen. Jim Holt haastaa maailman alkua koskevat teoriat laittaen ne kilpailemaan keskenään. Mikä on lopulta totta ja onko eri teoriat tosensa poissulkevia? Miksi maailma on olemassa? &ndash eksistentiaalinen etsivätarina ratkoo elämän mysteeriä dekkarin koukuttavuudella.


Tässä kirjassa maailmankaikkeus rakentuu pala palalta Holtin haastatellessa muun muassa Nobelilla palkittua fyysikkoa, arvostettua filosofia ja buddhalaista munkkia. Viekkaalla huumorilla varustettuna Holt johdattaa lukijan kosmologian, matematiikan ja fysiikan ovelaan synteesiin. Jäljelle jää kysymys: olemmeko olleet liian rajoittuneita asettaessamme Jumalan ja alkuräjähdyksen vastapooleiksi?


Jim Holt on ansioitunut esseisti ja kriitikko. Hän käsittelee erityisesti matematiikkaa, filosofiaa ja tiedettä. Holt asuu New Yorkissa. 'Miksi maailma on olemassa?' valittiin New York Timesin vuoden 2012 kymmenen parhaan kirjan listalle.


399 s.