Nopea toimitus! Pikkupaketti postiluukkuun 5,95€ | Pakettitoimitukset 7,95€ | Kotiinkuljetus 13,95€ I Nouto myymälästä (Oulu) 0,00€

Ostoskori

KuuKorennon kivien eettisyys


Kiviemme tie


KuuKorennon Lentorata alkoi vuonna 2011, joten kivikansan parissa olemme kerryttäneet osaamistamme jo yli vuosikymmenen ajan. Yrittäjänä olen käyttänyt valtavasti työaikaani luotettavien ja laadukkaita tuotteita tarjoavien kivitoimittajien etsimiseen ympäri maailman – koska kivet ovat asia, joita minäkin rakastan. Voisin sanoa, että kivikansa on yrityksemme kivijalka – rakkaudesta kiviin koko yritysideani sai alkunsa.

Kivien eettisyys ja alkuperä on yksi laatukriteerini kivitoimittajan valinnassa ja kaupanteossa. Myymiemme kivien eettisyys on meille ja jokaiselle tiedostavalle asiakkaallemme tärkeää ja olen pyrkinyt varmistamaan sen myös luontoa koskevan kestävän kehityksen kannalta. Kivemme ovat peräisin toimittajilta, joiden kanssa meillä on jopa kymmenen vuoden yhteinen matka. Yritykset, joilta hankin suurimman osan kivistämme, ovat perheyrityksiä – jopa kolmannessa polvessa toimivia. Peruspilareitani vaatimukseksi luotettaville toimittajille ovat toiminnan läpinäkyvyys, työntekijöiden reilu kohtelu ja hyväntekeväisyys kohdemaissa sekä tuotteiden laatu ja heiltä saamamme henkilökohtainen, inhimillisen palvelun tunteen antava asiakaspalvelu. Pelkkiin sertifikaatteihin en yksiselitteisesti luota, koska niitä saa maailmalta ostettua kylmällä valuutalla. On huomioitavan arvoinen asia, että 100% takuun kiven eettisestä alkuperästä saa vain varmistamalla asian itse ”paikan päällä”, mutta siihen minä en pienyrittäjänä pysty, joten olen tehnyt muilta osin kaiken voitavani tutkimalla ja seuraamalla käyttämieni välikäsien toimintaa. Huomioithan, että todellisuudessa sellainen kivituote, jonka eettinen ja vastuullinen alkuperä voidaan jäljittää myyjän vastuulla 100% varmuudella, on hintaluokassaan ”Omaa Luokkaansa” - se heijastuu vääjäämättä lopulliseen ulosmyyntihintaan selkeästi. Älä luota korulauseisiin ja halpaan mainospuheeseen.

Luotettavien yhteistyökumppanien löytäminen on yllättävän haastavaa ja aikaavievää työtä ja näin ollen pidän tavarantoimittajiani liikesalaisuuksina. Elämänideologiani mukaan pyydän aina kaikkiin työtehtäviini ja lopulliseen päätöksentekoon Yläkerran Apua ja Vahvistusta – juuri siksi uskon vahvasti, että päätökseni ja yritykseni tekemät hankinnat ovat kaikkia osapuolia palvelevia. Yksin en täydelliseen lopputulokseen koskaan pääse. Inhimillisistä virheistä otamme KuuKorennossa mielellämme vastaan palautetta, ja kivien "energioista" saamamme palaute on 99% positiivista. Kauneus on katsojan silmässä ja tunne tai mielipide on aina henkilökohtainen asia, jota ei voi mitata tai todentaa.

KuuKorennon pääasiallisesti käyttämät kivitukkukauppiaat kertovat avoimesti ja kattavasti toimintatavoistaan: Kivien läpikäymään tuotantopolkuun löytyy vastaukset esimerkiksi ”Ethical Trading Statement” -informaatiosivuilta. Nämä tukut ovat painottaneet läpinäkyvyyttä toiminnassaan jo pitkään eli he ovat tietoisia lopullisten asiakkaidensa, esimerkiksi juuri Sinun, vaatimuksista.

Haastatellessani eettisyyteen liittyen erästä perheyrityksenä toimivaa kivitoimittajaani, ennen ensimmäistä kaupantekoamme, hän kertoi suureksi ilokseni laajasti ja kattavasti yrityksensä esimerkillisestä toiminnasta. Hän kertoi vierailevansa kohdemaiden kaivauksilla useita kertoja vuodessa. Heillä on erittäin tiivis ja aktiivinen yhteydenpito työntekijöihinsä ja sovittujen asioiden ylläpito on jatkuvaa. He maksavat työntekijöilleen – toiminnassa ei käytetä lapsityövoimaa – reilua palkkaa ja työturvallisuudesta huolehditaan monin tavoin. Yritys on rakentanut kyliin kouluja työntekijöiden lapsille ja perhekäyttöön sopivia asuntoja henkilökunnalleen muun hyväntekeväisyystyön lisäksi. Sain nähtävilleni kattavasti kuvia, dokumentteja ja linkkejä kohdemaassa tapahtuvasta eettisen ja reilun työtavan ja kaupankäynnin ylläpidosta. Yritys päivittää säännöllisesti sivuilleen tietoa kohdemaiden kuulumisista, työntekijöiden oloista ja kaikesta maininnan arvoisesta. Kaikesta välittyy niin sanotusti hyvät vibat! Olen ollut aina iloisesti yllättynyt myös heidän toimittamiensa kivituotteiden laadusta – toivottavasti sinäkin! Merkittävä osa heidän toimittamistaan kivistä tulee Madagaskarilta - maasta, joka on yleisesti ikävällä tavalla tunnettu lapsityövoiman käytöstä – mutta ei KuuKorennon tarjoamien kivien osalta. 

Eräällä kivitoimittajallamme on aina käynnissä kampanja, jossa tuetaan jotakin tiettyä hyväntekeväisyystyötä. Jokaisen tukkutilauksen yhteydessä KuuKorento lahjoittaa ylimääräisen summan hyväntekeväisyyteen ja jokaisen kaupanteon loppusummasta menee osa automaattisesti ajankohtaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen.  

Toivottavasti saat tästä informaatiosta sitä samaa luottamusta, joka minulla on tarjoamiemme kiviystävien suhteen. Kivet eivät ole maailman mutkattomin tuote jälleenmyydä juuri tällaisten edellä mainittujen seikkojen vuoksi, mutta teemme aina parhaamme, jotta voisimme puhtaalla omallatunnolla ja ”hyvillä energioilla” toimia välikätenä ulkomaalaisten kivitoimittajien ja suomalaisten kivien ystävien välillä.


Ystävällisin terveisin Maarit, KuuKorennon yrittäjä